Mahluta çorbası hangi yöreye ait?
Mahluta çorbası, Antakya yöresine özgü bir mercimek çorbasıdır. Kırmızı mercimeğin su ile kaynatılmasıyla yapılır. Çorba kıvamına geldikten sonra ayrı bir tavada yağa kırmızı pul biber ve kuru nane eklenerek sotelenir.
Harputun neyi meşhur?
Elazığ, Küncülü Köfte, İçli Köfte, Harput Köfte ve Gıldırıklı Köfte gibi köfte çeşitleriyle ünlü olup, hamur işleri ve tatlıları da ilgi görmektedir. Harput ekmek tatlısı ve Harput köftesi Elazığ mutfağında bir gelenek haline gelmiştir.
Ovmaç çorbası nereye aittir?
Oğmaç veya Ovmaç çorbası; Trakya bölgesine ait çok besleyici bir lezzettir. Gösterişli olduğu için davet sofralarının vazgeçilmezidir. Adını, yoğrulan hamurun ufalanmasıyla oluşan hamur tabanından alır.
Alişke çorbası hangi yöreye aittir?
Alişke çorbası, evde kolayca hazırlanabilen malzemelerle lezzetli ve doyurucu bir çorbadır. Eskişehir yöresine aittir ve asıl kökeni Tatarlar arasındadır.
Hatay’ın meşhur çorbası nedir?
Lepeç, lepe yemeği veya lepe çorbası olarak da adlandırılan bu lezzet, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir alternatif olabilir. Lepeç, Hatay’a gittiğinizde mutlaka tatmanız gereken bir lezzet olarak bilinir.
Andaloz çorbası hangi yöreye ait?
Andaloz çorbası lezzeti ve besin değerleriyle ön plana çıkan, Bursa şehrimize özgü bir lezzettir.
Harput’un diğer adı nedir?
Bizans tarihinde Harput, modern telaffuza çok yakın olan “Harpote” olarak anılırdı. Aslında Harput bölgesi “Mezopotamya” olarak da adlandırılır. Harput’taki Bizans egemenliği yaklaşık 11. yüzyılın sonuna kadar sürdü.
Elazığ’ın en ünlü yemeği nedir?
Ülkenin her yerinde meşhur olan Harput köftesi, Balakgazi böreği ve sadece Elazığ’da en lezzetli haliyle yenebilen kara kavurma, Dolanger tatlısı ve daha niceleri. Örneğin, yerel gıda pazarlarında genellikle sosisli ceviz olarak servis edilen Orcik de bir Elazığ lezzetidir ve Elazığ’da evde yapılır.
Mardin’in neyi meşhur?
Ne satın alınır?Filigran (gümüş işleme) ürünleri. Mardin’i düşündüğünüzde, hemen gümüş işleme (filigran) aklınıza gelir. … Bakır ürünleri (bakır kaplar) … Sabun. … Kabızlık. … Badem şekerleri. … Ceviz sucuğu. … Rusk. … Nohut.Daha fazla makale…
Yüksük çorba nereye ait?
Mersin ve Adana yöresinde yapılan yüksük çorbasının içeriğinde un, yumurta, tuz, salça ve erik şurubu bulunur. Ayrıca nohutla köfte yapılıp pişirilir.
Sivas’ın meşhur çorbası nedir?
Pescutan Çorbası – Sivas 3-4 parça kemikli kıyma (veya suyu) (kemikli kıyma; kıyma, yani kemiklerin etli olarak kızartılmasıyla elde edilen kıyma.)
Behram çorbası hangi yöreye ait?
Gaziantep’in en meşhur lezzetlerinden biri olan beyran çorbası kuzu etinden yapılır.
Dımbıl çorbası nerenin?
Dımbil çorbası Sakarya’ya özel bir çorbadır.
Mevlana çorbası nedir?
Konya Mevlana Restoran’da deneyebileceğiniz ilk şey “Bamya Çorbası”dır. Küçük bamya çiçeklerinden pişirilen ve baharatlı etle hazırlanan, farklı bir tada sahip lezzetli bir çorbadır. Fırında mercimek, yine Konya’ya özgüdür.
Paşa çorbası nedir?
4 gün önce
Humus çorbası nereye ait?
Arap ülkeleri, Orta Doğu ve İsrail’de yaygın olarak tüketilmesine rağmen, Türkiye, Ermenistan, Kıbrıs ve Yunanistan gibi ülkelerde de geleneksel bir yemek olarak hazırlanmakta ve tüketilmektedir. Türkiye’de Hatay ve Mersin bölgelerinde üretilmektedir. Son yıllarda Avrupa ve Amerika’da oldukça popüler bir ürün haline gelmiştir.
Buğday çorbası hangi yöreye ait?
Erzurum yöresine ait köfteli buğday çorbası nasıl yapılır.
Köylüm çorba içinde ne var?
Mercimek çorbası tarifi için malzemeler: 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek, 1 su bardağı erişte, 1 adet soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber salçası, sıcak su.
Cennet çorbası nedir?
Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba, gribe ve soğuk algınlığına karşı direnci artırır. Tavuk suyu kullanıldığı için protein değeri de yüksektir.